Oes­ters op een bed­je van spi­na­zie met zon­ge­droog­de to­maat

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 3

Ingrediënten

Keukenspullen
  • oestermes
  • wok
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Tomaten in stukjes snijden. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten. Pijnboompitten lichtbruin bakken en op keukenpapier laten uitlekken. Citroen goed schoonboenen onder koud stromend water en in 8 partjes snijden.
  2. Oesters met oestermes openmaken (rondom spiertjes lossnijden en aan zijkant 'openwrikken'). In wok rest van olie verhitten. Op hoog vuur spinazie al omscheppend laten slinken. Vocht laten verdampen. In vergiet vocht uit spinazie drukken en spinazie terugdoen in wok. Helft van stukjes tomaat erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Lauwwarme spinazie in midden van vier borden scheppen. Oesters en partjes citroen erop leggen. Stukjes tomaat en pijnboompitten eromheen strooien.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.