Te­riy­a­ki-kal­koen met cham­pig­nons en wa­ter­kers

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 8

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • ovenschaal inhoud ca. 2 1/2 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand4. Teriyaki-marinade in kommetje schenken. Knoflook pellen en boven kommetje uitpersen. Gemberwortel schillen en heel fijn snijden. Gember, honing en olie door marinaderoeren.Champignons schoonvegen met keukenpapier. Kalkoenfilets in grote ovenschaal leggen, champignons er omheen en ertussen leggen. Marinade over kalkoen en champignons schenken. Schaal in midden van oven in ca. 20 minuten gaar laten worden. Vlees en champignons regelmatig keren. Af en toe bedruipen met marinade.Intussen bosuitjes schuin in dunne ringen snijden. Vlak voor einde berei-dingstijd van kalkoen, eiermie volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden. Kalkoen uit oven in dunne mooie plakjes snijden. Mie afgieten en kalkoen samen met champignons, bosuitjes en waterkers door mie mengen. Marinadevocht erover schenken en opdienen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.