Pa­pri­ka-cap­puc­ci­no

(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 68

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Paprika's wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. Ui pellen en snipperen. In pan olie verhitten. Paprika en ui ca. 5 minuten al omscheppend bakken. Wijn erbij schenken en afgedekt ca. 10 minuten koken. Intussen blaadjes van basilicum fijnhakken. Slagroom met snufje zout half stijf (= dik vloeibaar) kloppen, basilicum erdoor scheppen. Paprika en ui met kookvocht in keukenmachine pureren. In pan 5 dl water aan kook brengen, bouillontablet erboven verkruimelen en oplossen. Puree door bouillon roeren, op smaak brengen met zout en peper. Soep zeven.
  2. Soep opnieuw verwarmen. Soep over vier diepe borden verdelen. Room over bolle kant van lepel op soep schenken. Direct serveren.

Tip:

Door de room over de bolle kant van een eetlepel op de soep te schenken, wordt de room mooi gelijkmatig verdeeld.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.