Ko­kos-li­moen­ca­ke met li­moen­gla­zuur

  • gebak
  • 12 personen
  • 410 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 4 uur wachten
(176)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak 12 personen
3 176

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cakevorm (inhoud 2 liter), ingevet
  • satéprikker

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestuif de vorm met 1 el cakemeel. Klop de boter, suiker en 1 mespunt zout 10 min. in een beslagkom tot een luchtige, witte massa. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Voeg de kokos toe. Zeef de 150 g cakemeel boven het beslag en spatel het erdoor.
  2. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Meng het rasp en 2 el sap door het beslag. Schep het beslag in de vorm en zet deze in het midden van de oven. Zet de oven op 170 °C en bak de cake in ca. 1 uur goudbruin. Controleer na ca. 50 min. op gaarheid. Prik de satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
  3. Stort de cake na 5 min. en laat verder afkoelen op een rooster of een schaal. Meng 2 el limoensap met de poedersuiker tot glazuur. Sprenkel over de afgekoelde cake en laat in ca. 2 uur hard worden.
video

Mar­mer­ca­ke bak­ken

Kookles - 08:10 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.