Ro­zij­nen­ca­ke met ap­pel

  • gebak
  • 12 personen
  • 405 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(89)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak 12 personen
3 89

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cakevorm (inhoud 2 liter), ingevet
  • satéprikker

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestuif de vorm met 1 el cakemeel. Klop de boter, suiker en 1 mespunt zout 10 min. in een beslagkom tot een luchtige, witte massa. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Zeef 250 g cakemeel met de kaneel boven het beslag en spatel het erdoor.
  2. Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in stukjes en meng door het beslag. Meng de rozijnen met de bloem en spatel door het beslag. Door de rozijnen met een dun laagje bloem te bedekken, zakken ze tijdens het bakken niet naar de bodem.
  3. Schep het beslag in de vorm en zet deze in het midden van de oven. Zet de oven op 170 °C en bak de cake in ca. 1 uur goudbruin. Controleer na ca. 50 min. op gaarheid. Prik de satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
video

Mar­mer­ca­ke bak­ken

Kookles - 08:10 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.