Cre­ma Ca­tala­na

Een van de hoogtepunten van de Catalaanse keuken, waar je ook steeds vaker in Nederland van kunt smullen.

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 360 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(107)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans nagerecht Een van de hoogtepunten van de Catalaanse keuken, waar je ook steeds vaker in Nederland van kunt smullen. 6 personen
3 107

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 6 vuurvaste schaaltjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp 2 tl gele schil van de citroen. Klop in een pan de suiker met de eierdooiers met de handmixer tot een licht schuimige massa. Klop de maizena, kaneel en de geraspte citroenschil erdoor.
  2. Voeg al kloppend de melk toe. Blijf kloppen tot de melk volledig is opgenomen. Verwarm het mengsel al roeren op een zacht vuur tot er een dikke vla ontstaat.
  3. Neem de pan van het vuur en schep de vla ins sjaaltjes. Laat de vla minstens afkoelen en minstens 1 uur in de koelkast stevig worden.
  4. Grill voorverwarmen. Schaaltjes met vla op grillrooster zetten. Rest van suiker over vla strooien. Schaaltjes onder grill schuiven en suiker in ca. 3 minuten goudbruin laten worden (goed in de gaten houden, regelmatig kijken). Direct serveren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Crema Catalana

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cre­ma Ca­tala­na

1
1
  • 1 citroen
  • 225 g suiker
  • 6 eierdooier
  • 2 el maizena
  • 2 tl kaneelpoeder

Rasp 2 tl gele schil van de citroen. Klop in een pan de suiker met de eierdooiers met de handmixer tot een licht schuimige massa. Klop de maizena, kaneel en de geraspte citroenschil erdoor.

2
2
  • ¾ liter volle melk

Voeg al kloppend de melk toe. Blijf kloppen tot de melk volledig is opgenomen. Verwarm het mengsel al roeren op een zacht vuur tot er een dikke vla ontstaat.

3
3

Neem de pan van het vuur en schep de vla in schaaltjes. Laat de vla minstens afkoelen en minstens 1 uur in de koelkast stevig worden.

4
4
  • 75 g suiker

Grill voorverwarmen. Schaaltjes met vla op grillrooster zetten. Rest van suiker over vla strooien. Schaaltjes onder grill schuiven en suiker in ca. 3 minuten goudbruin laten worden (goed in de gaten houden, regelmatig kijken). Direct serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.