Gei­ten­kaas­qui­che met ho­ning

Sjalotten zijn iets zoeter dan gewone ui. Karamelliseer ze langzaam tot ze stroperig, bruin en goddelijk zijn.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 720 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(329)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Sjalotten zijn iets zoeter dan gewone ui. Karamelliseer ze langzaam tot ze stroperig, bruin en goddelijk zijn. 4 personen
3 329

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Bekleed de vorm met het deeg. Halveer de sjalotten. Verhit olie in een koekenpan en bak de sjalotten in 8-10 min. goudbruin en zacht. Verdeel dit over de vorm.
  3. Klop de eieren los met de slagroom en honing. Meng de tijm, peper en zout erdoor. Schenk het geheel over de sjalotten en verdeel de geitenkaas erover.
  4. Bak de quiche in 35-40 min. goudbruin en gaar en druppel 1 el honing erover.

combinatietip:

Lekker met geroerbakte spinazie.

bewaartip:

Bind de tijm samen en hang op een koele, droge plek. Lekker in soep, saus en marinades.

video

Bak­vor­men be­kle­den

Instructievideo - 02:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 53 g
    waarvan verzadigd 27 g
  • natrium 725 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Geitenkaasquiche met honing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gei­ten­kaas­qui­che met ho­ning

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 250 g croissantdeeg

Bekleed de vorm met het deeg.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

3
3
  • 400 g sjalotten

Halveer de sjalotten.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verhit vervolgens olie in een koekenpan en bak de sjalotten in 8-10 min. goudbruin en zacht. Verdeel dit over de vorm.

5
5
  • 4 eieren
  • 250 ml slagroom
  • 1 el vloeibare honing
  • 7½ g tijm

Klop de eieren los met de slagroom en honing. Meng de tijm, peper en zout erdoor.

6
6
  • 150 g geitenkaas

Schenk het geheel over de sjalotten en verdeel de geitenkaas erover.

7
7
  • 1 el vloeibare honing

Bak de quiche in 35-40 min. goudbruin en gaar en druppel de honing erover.

combinatietip:

Lekker met geroerbakte spinazie.

bewaartip:

Bind de tijm samen en hang op een koele, droge plek. Lekker in soep, saus en marinades.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.