Quinoa­sa­la­de met zalm op de huid

De licht nootachtige smaak is heerlijk in deze kruidige salade met gebakken zalm.

(244)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De licht nootachtige smaak is heerlijk in deze kruidige salade met gebakken zalm. 4 personen
3 244

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Roer de quinoa los met een vork. Voeg het rasp, sap, wat olie en de Tabasco toe. Laat 10 min. afkoelen.
  2. Houd per persoon een takje dille achter voor garnering. Snijd de rest fijn. Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Snijd de rucola fijn. Schep de dille, bosui, peterselie en rucola door de quinoa. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Dep de zalm droog met keukenpapier en bestrijk met wat olie. Bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril de zalm in 5 min. gaar. Keer halverwege. Verdeel de quinoa over de borden en leg de zalm erop. Verdeel de yoghurt over de zalm en garneer met de achtergehouden dille. Bestrooi met wat (versgemalen) zwarte peper.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 85 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Quinoasalade met zalm op de huid

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quinoa­sa­la­de met zalm op de huid

1
1
  • 275 g quinoa

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 limoenen

Boen de limoen schoon.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

3
3

Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit.

4
4
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 3 druppels tabasco

Roer de quinoa los met een vork. Voeg het rasp, sap, wat olie en de Tabasco toe. Laat 10 min. afkoelen.

5
5
  • 20 g dille

Houd per persoon een takje dille achter voor garnering. Snijd de rest fijn.

6
6
  • 3 bosuien
  • 20 g platte peterselie
  • 75 g rucola

Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Snijd de rucola fijn.

7
7

Schep de dille, bosui, peterselie en rucola door de quinoa. Breng op smaak met peper en zout.

8
8
  • 4 zalmfilets op de huid
  • 1 el olijfolie extra vierge

Dep de zalm droog met keukenpapier en bestrijk met wat olie. Bestrooi met peper en zout.

9
9

Verhit de grillpan en gril de zalm in 5 min. gaar. Keer halverwege.

Vis grillen

Instructievideo

00:43 min.

10
10

Verdeel de quinoa over de borden en leg de zalm erop.

11
11
  • 4 el Griekse yoghurt

Verdeel de yoghurt over de zalm en garneer met de achtergehouden dille. Bestrooi met wat (versgemalen) zwarte peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.