Sa­la­de met pan­cet­ta

Gemengde jonge bladsla met spinazie, citroensap, olie en peper. On top: pancettacrumble!

(54)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Gemengde jonge bladsla met spinazie, citroensap, olie en peper. On top: pancettacrumble! 4 personen
3 54

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de pancetta in hele dunne reepjes. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan en bak de pancetta op laag vuur 5 min. Verkruimel het brood in de keukenmachine. Voeg de kruimels toe aan de pancetta. Bak op laag vuur in 10 min. al omscheppend goudbruin.
  2. Kook ondertussen de eitjes 4 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel.
  3. Pers de citroen uit. Besprenkel de sla met de rest van de olie en het citroensap en breng op smaak met peper. Halveer de eitjes in de lengte en verdeel ze over de sla. Garneer met de pancettacrumble.

bereidingstip:

Je kunt de pancettacrumble 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in een afgesloten trommel of bakje. Bak vlak voor het serveren 1 min.

variatietip:

In plaats van de jonge bladsla met spinazie kun je ook veldsla (zak 75 g) gebruiken.

variatietip:

De kwarteleitjes zijn tijdelijk verkrijgbaar. In plaats van kwarteleitjes kunt u ook kiezen voor henneneitjes. Verleng de kooktijd dan wel naar 7 min.

video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 830 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Salade met pancetta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met pan­cet­ta

1
1
  • 80 g pancetta
  • 1 el olijfolie

Snijd de pancetta in hele dunne reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de pancetta op laag vuur 5 min.

2
2
  • 2 sneetjes witbrood

Verkruimel het brood in de keukenmachine. Voeg de kruimels toe aan de pancetta. Bak op laag vuur in 10 min. al omscheppend goudbruin.

3
3
  • 12 kwarteleieren

Kook ondertussen de eitjes 4 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel.

4
4
  • 1 citroen
  • 80 g gemengde jonge bladsla met spinazie
  • 2 el olijfolie

Pers de citroen uit. Besprenkel de sla met de olie en het citroensap en breng op smaak met peper.

5
5

Halveer de eitjes in de lengte en verdeel ze over de sla. Garneer met de pancettacrumble.

bereidingstip:

Je kunt de pancettacrumble 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in een afgesloten trommel of bakje. Bak vlak voor het serveren 1 min.

variatietip:

In plaats van de jonge bladsla met spinazie kun je ook veldsla (zak 75 g) gebruiken.

variatietip:

De kwarteleitjes zijn tijdelijk verkrijgbaar. In plaats van kwarteleitjes kunt u ook kiezen voor henneneitjes. Verleng de kooktijd dan wel naar 7 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.