Zalm­tim­baal­tje

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 140 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 5 uur wachten
(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 49

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 aluminium timbaaltjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren 8 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel. Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water. Breng de bouillon in een steelpan aan de kook. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en los op in de bouillon. Laat ca. 1 uur afkoelen.
  2. Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1/2 cm. Leg op de bodem van elk timbaaltje een klein takje dille en voeg per timbaaltje 2 el bouillon toe. Laat 5 min. opstijven in de koelkast. Snijd de rest van de dille fijn en meng met de tomaat en zalm.
  3. Doe de eieren in de timbaaltjes en schep het dille-tomaat-zalmmengsel eromheen. Vul aan met de bouillon. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  4. Houd de onderkant van de timbaaltjes al draaiend 3 sec. onder de hete kraan en stort op een bord. Lekker met geroosterd brood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.