Ome­let met snij­bo­nen en gar­na­len

De Hollandse snijboon gaat op de Aziatische toer met paksoi, sojasaus en sesamolie.

(96)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht De Hollandse snijboon gaat op de Aziatische toer met paksoi, sojasaus en sesamolie. 4 personen
3 96

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de snijbonen in schuine, brede repen en kook in 5 min. beetgaar. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de paksoi in repen en de bosui in ringetjes. Kook de paksoi in het kookwater van de snijbonen 3 min. en voeg de laatste 2 min. de aspergetips toe. Giet af.
  2. Schil de peen en snijd in flinterdunne plakjes en de plakjes in reepjes (julienne). Meng de peen met de snijbonen, pasksoi, aspergetips, sesamolie en sojasaus.
  3. Klop de eieren los met het water. Verhit 1 tl olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak in 4 min. een dunne omelet. Bak er zo nog 7. Verdeel de groenten en garnalen erover. Rol op en snijd schuin door. Bestrooi met de bosui. Bon appétit!
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.020 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Omelet met snijbonen en garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ome­let met snij­bo­nen en gar­na­len

1
  • 200 g snijbonen

Snijd de snijbonen in schuine, brede repen en kook in 5 min. beetgaar. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken in een vergiet.

2
  • 1 struik paksoi
  • 1 zakje bosui
  • 150 g aspergetips

Snijd de paksoi in repen en de bosui in ringetjes. Kook de paksoi in het kookwater van de snijbonen 3 min. en voeg de laatste 2 min. de aspergetips toe. Giet af.

3
  • 250 g winterpeen
  • 2 tl sesamolie
  • 2 el sojasaus

Schil de peen en snijd in flinterdunne plakjes en de plakjes in reepjes (julienne). Meng de peen met de snijbonen, pasksoi, aspergetips, sesamolie en sojasaus.

Tip: Houd warm op een bord onder een deksel.

4
  • 7 rondeeleieren
  • 3 el kraanwater
  • 4 el zonnebloemolie

Klop de eieren los met het water. Verhit 1 tl olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak in 4 min. een dunne omelet. Bak er zo nog 7.

Tip: Houd warm op een bord onder een deksel.

5
  • 200 g jumbogarnalen

Verdeel de groenten en garnalen erover. Rol op en snijd schuin door. Bestrooi met de bosui. Bon appétit!

Tip: Lekker met zoete chilisaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.