Scot­tish eggs

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 29

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook 25 min. in water met zout. Giet af en laat de aardappelen 1 min. uitdampen in de pan op laag vuur. Verwarm de slagroom 1 min. in een steelpan. Stamp de aardappelen, slagroom en 25 g boter met de pureestamper tot puree.
  2. Kook ondertussen de kwarteleieren in 3.5 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Verwijder het vel van de worst. Vorm van het worstvlees 12 platte ballen van 1/2 cm dik. Leg er 1 eitje in en kneed het worstvlees eromheen.
  3. Doe het paneermeel en het ei elk in een diep bord. Rol de ballen door het paneermeel, het ei en vervolgens weer door het paneermeel. Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes in 5 min. gaar.
  4. Verhit ondertussen 25 g boter in een koekenpan en fruit de ui 2 min. Voeg de bevroren tuinerwten toe en bak 3 min. Draai het vuur uit en voeg de munt toe. Serveer de scottish eggs met de puree en tuinerwten.

Tip:

*Tijdelijk verkrijgbaar.

video

Pu­re­ren

Instructievideo - 00:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 950 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 52 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.