La­sag­ne met to­nijn

Deze lasagne bevat lekker veel groenten: winterpeen, bleekselderij en spinazie à la crème.

(241)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Deze lasagne bevat lekker veel groenten: winterpeen, bleekselderij en spinazie à la crème. 4 personen
3 241

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de winterpeen in blokjes en de bleekselderij in stukjes. Verhit olie in een koekenpan en bak de winterpeen en bleekselderij 4 min. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper en zout. Ontdooi de spinazie in een steelpan op hoog vuur.
  2. Verdeel een lepel tomatensaus over de bodem van de ovenschaal en bedek met lasagnebladen. Schep weer tomatensaus op de lasagnebladen, verdeel 1/4 van de uitgelekte tonijn erover en schep daar 1/4 van de spinazie op. Bedek met lasagnebladen. Maak zo nog 3 lagen. Snijd mozzarella in dunne plakjes, bedek de bovenste laag ermee. Bak de lasagne ca. 45 min. in de oven.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

combinatietip:

Bleekselderij is ook lekker door aardappel-puree (zie recept elders op ah.nl/recepten).

video

Ro­mi­ge spi­na­zie­la­sag­ne ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 910 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2012 nr. 03 - Paasfeest, Receptkaart 2012 week 12-14

Lasagne met tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met to­nijn

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 250 g winterpeen
  • 4 stengels bleekselderij

Snijd de winterpeen in blokjes en de bleekselderij in stukjes.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

3
3
  • 3 el olie

Verhit olie in een koekenpan en bak de winterpeen en bleekselderij 4 min.

4
4
  • 800 g tomatenblokjes
  • 450 g bladspinazie à la crème

Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper en zout. Ontdooi de spinazie in een steelpan op hoog vuur.

5
5
  • 250 g verse lasagnebladen

Verdeel een lepel tomatensaus over de bodem van de ovenschaal en bedek met lasagnebladen.

6
6
  • 320 g tonijnmoot in olijfolie

Schep weer tomatensaus op de lasagnebladen, verdeel 1/4 van de uitgelekte tonijn erover en schep daar 1/4 van de spinazie op.

7
7
  • 125 g mozzarella

Bedek met lasagnebladen. Maak zo nog 3 lagen. Snijd mozzarella in dunne plakjes, bedek de bovenste laag ermee. Bak de lasagne ca. 45 min. in de oven.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

combinatietip:

Bleekselderij is ook lekker door aardappel-puree (zie recept elders op ah.nl/recepten).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.