Fi­let­lap­jes en ap­pel

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 600 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 32

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Leg de bevroren pommes duchesse op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze boven in de oven in ca. 20 min. goudbruin.
  2. Bestrooi de filetlapjes met de rozemarijn en peper en zout. Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in partjes.
  3. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur 2 min. Keer halverwege. Voeg de appel toe en bak 2 min. mee. Draai het vuur laag, voeg de honing toe en verwarm nog 2 min.
  4. Verhit 1 el olie in een wok en voeg de spinazie in delen toe. Roerbak 3 min. en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel de pommes duchesse en het vlees met de appel over 4 borden. Serveer de spinazie er in aparte kommetjes bij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2012 nr. 03 - Paasfeest, Receptkaart 2012 week 12-14

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.