Qui­che bo­log­ne­se

Zet een Fransman en Italiaan in de keuken en dit komt ervan: quiche bolognese. Buon appetito/bon appétit!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 625 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(751)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Zet een Fransman en Italiaan in de keuken en dit komt ervan: quiche bolognese. Buon appetito/bon appétit! 4 personen
3 751

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg voor de hartige taart ontdooien. Snipper de ui en snijd de tomaat in plakken.
  2. Vet de quichevorm in en bekleed hem met het deeg. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul. Voeg de spaghetti mix en 250 ml melk toe. Verwarm al roerend 1-2 min.
  3. Neem van het vuur. Klop de eieren los met de rest van de melk. Voeg de kaas en peper en zout toe. Roer door het gehakt. Schep in de vorm. Leg de tomaat langs de rand op de vulling. Bak de quiche in 35-40 min goudbruin en gaar.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 730 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Quiche bolognese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Qui­che bo­log­ne­se

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart

Laat het deeg voor de hartige taart ontdooien.

3
3
  • 2 uien
  • 4 tomaten

Snipper de ui en snijd de tomaat in plakken.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 2 el olijfolie

Vet de quichevorm in en bekleed hem met het deeg.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

5
5
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

6
6
  • 70 g mix voor spaghetti bolognese
  • 250 ml halfvolle melk
  • 300 g rundergehakt

Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul. Voeg de mix en de melk toe. Verwarm al roerend 1-2 min.

7
7
  • 4 eieren
  • 100 g geraspte oude kaas
  • 100 ml halfvolle melk

Neem van het vuur. Klop de eieren los met de melk. Voeg de kaas en peper en zout toe. Roer door het gehakt.

8
8

Schep in de vorm. Leg de tomaat langs de rand op de vulling. Bak de quiche in 35-40 min goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.