Ci­troen-ko­kos­kip en sper­zie­bo­nen

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 730 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(143)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 143

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 30 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een braadpan. Bestrooi de kippenpoten met peper en zout en bak ze in 8 min. rondom bruin. Neem uit de pan en bak de ui 2 min. in het bakvet.
  2. Leg de kippenpoten met de ui in de ovenschaal en voeg kokosmelk toe. Rasp de gele schil van de citroen erover. Pers de vrucht uit en houd het sap apart.
  3. Bak de kip in ca. 35 min. gaar in de oven. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook in 8 min. beetgaar. Giet af en besprenkel naar smaak met citroensap.
  4. Verdeel de rijst en sperziebonen over 4 borden. Leg er een kippenpoot op. Roer de kokossaus door en schep over de kip. Lekker met koriander.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 36 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2012 nr. 03 - Paasfeest, Receptkaart 2012 week 12-14

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.