Ma­ca­ro­ni­sa­la­de van Jos

(183)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 183

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel ze en snijd in parten. Snijd de tomaten in 8 parten en verwijder de zaadlijsten.
  2. Verwijder de graten en huid van de zalm en roer het visvlees los met een vork. Doe de zalm in een schaal. Roer de mayonaise, yoghurt en het kerriepoeder erdoor. Snijd de augurk in plakjes en de bosui in ringetjes. Voeg de augurk, bosui en zilveruitjes toe. Giet de macaroni af en schep erdoor. Breng op smaak met peper en Maggi. Verdeel de eieren en tomaten erover.

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

Tip:

Familierecept Allerhande 3 2012. 'Mijn moeder en mijn tante woonden naast elkaar en wisselden geregeld recepten uit. Op een dag kwam mijn tante apetrots de macaronisalade met zalm presenteren. Mijn vier zussen en ik vonden de salade heerlijk', vertelt Jos. Het recept kwam traditioneel vrijdags op tafel. Maar we vonden de salade zo lekker dat we die ook op hete zomerdagen aten.' Jos maakt het nog altijd op tantes manier klaar. Ook bij haar dochter, Ella Mae, is de salade favoriet: 'Voor ons gezin is het een gerecht dat bijvoorbeeld op verjaardagen niet mag ontbreken. En als het mooi weer is, nemen we de salade ook graag mee in een grote schaal, voor een picknick op het strand. Lekker met stokbrood of toastjes!'

video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Macaronisalade van Jos

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­ca­ro­ni­sa­la­de van Jos

1
1
  • 300 g macaroni

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 2 eieren

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel ze en snijd in parten.

3
3
  • 3 tomaten

Snijd de tomaten in 8 parten en verwijder de zaadlijsten.

4
4
  • 418 g roze zalm

Verwijder de graten en huid van de zalm en roer het visvlees los met een vork. Doe de zalm in een schaal.

5
5
  • 3 el mayonaise
  • 1 el yoghurt
  • 2 tl kerriepoeder
  • 6 augurken
  • 3 bosuien
  • 5 el zilveruitjes

Roer de mayonaise, yoghurt en het kerriepoeder erdoor. Snijd de augurk in plakjes en de bosui in ringetjes. Voeg de augurk, bosui en zilveruitjes toe.

6
6
  • 2 tl maggi aroma

Giet de macaroni af en schep erdoor. Breng op smaak met peper en Maggi. Verdeel de eieren en tomaten erover.

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.