Kip pi­ri pi­ri

Pittige gekruid met paprikapoeder, rode peper en oregano.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 620 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 45 min. oventijd
(98)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Pittige gekruid met paprikapoeder, rode peper en oregano. 4 personen
3 98

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in stukjes. Doe het rasp, sap, de paprikapoeder, rode peper, knoflook, oregano, olie, azijn en het zout in de keukenmachine. Pureer in 30 sec. tot een gladde saus.
  2. Verwijder het elastiek van de kip. Snijd de rug doormidden. Bestrijk de binnen- en buitenkant met de helft van de saus. Leg de helften met de platte kant naar beneden in de braadslee. Zet 2 uur in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de grillpan en gril de kip rondom 5-10 min. Zet de braadslee met water onder in de oven. Leg de kip op het rooster erboven. Bak ca. 45 min. Bestrijk na 20 min. met de rest van de piri piri-saus.

combinatietip:

Lekker met rijst en sperziebonen.

video

Kip ver­de­len

Instructievideo - 01:04 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 53 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 130 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Kip piri piri

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip pi­ri pi­ri

1
1
  • 1 citroen
  • 4 tenen knoflook

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de knoflook fijn.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

2
2
  • 4 rode pepers

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in stukjes.

3
3
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 el gedroogde oregano
  • 100 ml olijfolie
  • 50 ml rodewijnazijn
  • 2 tl zout

Doe het rasp, sap, de paprikapoeder, rode peper, knoflook, oregano, olie, azijn en het zout in de keukenmachine.

4
4

Pureer in 30 sec. tot een gladde saus.

5
5
  • 1 hele kip

Verwijder het elastiek van de kip. Snijd de rug doormidden. Bestrijk de binnen- en buitenkant met de helft van de saus.

6
6

Leg de helften met de platte kant naar beneden in de braadslee. Zet 2 uur in de koelkast.

7
7

Verwarm de oven voor op 200 °C.

8
8

Verhit de grillpan en gril de kip rondom 5-10 min. Zet de braadslee met water onder in de oven.

9
9

Leg de kip op het rooster erboven. Bak ca. 45 min. Bestrijk na 20 min. met de rest van de piri piri-saus.

combinatietip:

Lekker met rijst en sperziebonen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.