Pud­ding­brood­jes

Versgebakken broodjes met een heerlijke vulling van crème fraîche en citroen.

  • brunch
  • 8 personen
  • 395 kcal voedingswaarden
    • 3 u. 15 min. bereiden
    • 5 min. wachten
    • 20 min. oventijd
(123)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands brunch Versgebakken broodjes met een heerlijke vulling van crème fraîche en citroen. 8 personen
3 123

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de mix voor witbrood, 30 g suiker, de gist en het zout in een kom. Voeg 3 eieren toe en meng met een mixer met deeghaken 5 min. op de laagste stand. Verhoog de stand en mix nog 5 min. tot het deeg los komt. Voeg de boter toe en mix 3 min. Laat afgedekt op kamertemperatuur 1 uur rijzen. Laat vervolgens in de koelkast 1 uur verder rijzen.
  2. Vorm 8 balletjes van het deeg. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, druk plat, maak een kuiltje en vorm een opstaande rand van 1 cm. Laat afgedekt op een warme plek 30 min. rusten. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Mix met de rest van de suiker, 3 eieren, de citroenrasp, citroensap en de crème fraîche.
  3. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Klop het laatste ei los. Bestrijk de rand ermee. Vul de broodjes met het crème fraîchemengsel. Bak 15-20 min. in de oven. Laat 5 min. afkoelen, bestrooi met poedersuiker en serveer warm.

combinatietip:

lekker met frambozen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 290 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Puddingbroodjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pud­ding­brood­jes

1
1
  • 250 g mix voor witbrood
  • 30 g witte basterdsuiker
  • 7 g gedroogde gist
  • 1 tl zout
  • 3 eieren

Meng de mix voor witbrood, suiker, gist en het zout in een kom. Voeg de eieren toe en meng met een mixer met deeghaken 5 min. op de laagste stand.

2
2
  • 150 g boter

Verhoog de stand en mix nog 5 min. tot het deeg los komt. Voeg de boter toe en mix 3 min.

3
3

Laat afgedekt op kamertemperatuur 1 uur rijzen. Laat vervolgens in de koelkast 1 uur verder rijzen.

4
4

Vorm 8 balletjes van het deeg. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, druk plat, maak een kuiltje en vorm een opstaande rand van 1 cm.

5
5
  • 1 citroen

Laat afgedekt op een warme plek 30 min. rusten. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

6
6
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 125 ml crème fraîche

Mix met de rest van de suiker, eieren, citroenrasp, citroensap en de crème fraîche.

7
7

Verwarm de oven voor op 190 ºC.

8
8
  • 1 ei

Klop het laatste ei los. Bestrijk de rand ermee. Vul de broodjes met het crème fraîchemengsel.

9
9

Bak 15-20 min. in de oven. Laat 5 min. afkoelen, bestrooi met poedersuiker en serveer warm.

combinatietip:

lekker met frambozen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.