Spi­na­zie­stamp

(69)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 69

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
  2. Bestrooi de tartaartjes met peper en zout. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de tartaartjes in 8 min. bruin en gaar.
  3. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af. Stamp ze met de pureestamper met de melk en 25 g boter tot een smeuïge puree. Zet de pan op laag vuur. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Voeg de paprika toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over 4 borden en leg er een tartaartje bij.

Tip:

Vervang voor een iets zoetere smaak de puntpaprika door 1/2 potje gegrilde rode paprika's (a 295 g).

video

Pu­re­ren

Instructievideo - 00:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.