An­sjo­vis­rol­la­de

  • bijgerecht
  • 8 personen
  • 305 kcal voedingswaarden
    • 1 uur bereiden
    • 10 min. wachten
(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels bijgerecht 8 personen
3 18

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenvaste braadpan, keukentouw

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd de ansjovis fijn en meng met 1 el olie uit het blikje, de pijnboompitten, knoflook, peterselie en kappertjes.
  2. Verwijder het netje van de rollade en snijd het vlees overlangs door, maar laat de helften aan elkaar zitten. Bestrooi de binnenkant met peper en zout en verdeel het ansjovismengsel erover. Duw de helften tegen elkaar en bind het vlees op met keukentouw. Bestrooi met peper en zout.
  3. Verhit 4 el olie in de braadpan en bak het vlees in 4 min. rondom bruin aan. Zet de pan zonder deksel in het midden van de oven en braad de rollade ca.
  4. 0 min. Bedruip halverwege met het bakvet en keer de rollade. Laat uit de oven 10 min. rusten met de deksel op de pan. Verwijder het touw en snijd in plakken.
video

Rol­la­de bra­den

Kookles - 04:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.