La­sag­ne met zo­mer­groen­ten

(127)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 8 personen
3 127

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • braadslee (30 x 35 cm), ingevet

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zet de grill op de hoogste stand. Breng water aan de kook in een waterkoker of steelpan. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Verhit de olie uit het blikje ansjovis in een koekenpan, doe de helft van de ansjovis en de lente-ui erbij. Pers de ongepelde knoflook erboven. Hussel goed door elkaar. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd in stukjes. Laat het topje van de asperge heel. Zet de topjes zolang opzij en doe de plakjes met een snufje peper en zout in de pan. Giet er een scheutje kokend water bij en blijf roeren.
  2. Doe de erwten en tuinbonen in een pan en roer af en toe. Snijd de muntblaadjes fijn en voeg samen met de room toe. Boen de citroen schoon, rasp de schil van de helft van de citroen en voeg toe. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Doe de hüttenkäse erbij. De consistentie moet romig en vloeibaar zijn.
  3. Rasp de kaas. Vet de braadslee in en zet de braadslee op matig vuur. Bedek de bodem met een kwart van het groentemengsel. Dek af met lasagnevellen en een deel van de kaas. Herhaal dit tot het mengsel op is en sluit af met lasagnebladen. Roer een scheut water door de hüttenkäse en smeer dit erop. Doe de aspergetopjes met de helft van de olijfolie in een lege koekenpan, hussel ze even door elkaar en strooi ze over de lasagne. Ris de tijmblaadjes van de takjes. Maak de lasagne af met de tijmblaadjes, de rest van de olijfolie en een flinke laag geraspte Parmezaanse kaas. Draai het vuur onder de braadslee hoog tot het begint te pruttelen. Zet de lasagne dan ca. 8 min. onder de grill tot er een goudbruine korst op zit.

combinatietip:

Lekker met een tomatensalade met vers basilicum.

Tip:

Receptuur: © Jamie Oliver. www.jamieoliver.com

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Lasagne met zomergroenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met zo­mer­groen­ten

1
1

Zet de grill op de hoogste stand. Breng water aan de kook in een waterkoker of steelpan.

2
2
  • 3 lente-uitjes
  • 46 g ansjovisfilets in olie

Snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Verhit de olie uit het blikje ansjovis in een koekenpan, doe de helft van de ansjovis en de lente-ui erbij.

3
3
  • 6 tenen knoflook

Pers de ongepelde knoflook erboven. Hussel goed door elkaar.

4
4
  • 700 g groene asperges

Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd in stukjes. Laat het topje van de asperge heel.

5
5

Zet de topjes zolang opzij en doe de plakjes met een snufje peper en zout in de pan. Giet er een scheutje kokend water bij en blijf roeren.

6
6
  • 500 g doperwten
  • 300 g tuinbonen
  • 15 g verse munt
  • 300 ml koffieroom

Doe de erwten en tuinbonen in een pan en roer af en toe. Snijd de muntblaadjes fijn en voeg samen met de room toe.

7
7
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de schil van de helft van de citroen en voeg toe. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

8
8
  • 300 ml groentebouillon
  • 250 g hüttenkäse

Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Doe de hüttenkäse erbij. De consistentie moet romig en vloeibaar zijn.

9
9
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 2 el olijfolie

Rasp de kaas. Vet de braadslee in en zet de braadslee op matig vuur. Bedek de bodem met een kwart van het groentemengsel.

10
10
  • 250 g hüttenkäse
  • 500 g verse lasagnebladen

Dek af met lasagnevellen en een deel van de kaas. Herhaal dit tot het mengsel op is en sluit af met lasagnebladen.

11
11

Roer een scheut water door de hüttenkäse en smeer dit erop.

12
12
  • 2 el olijfolie

Doe de aspergetopjes met de olijfolie in een lege koekenpan, hussel ze even door elkaar en strooi ze over de lasagne.

13
13
  • 2 el olijfolie

Ris de tijmblaadjes van de takjes. Maak de lasagne af met de tijmblaadjes, olijfolie en een flinke laag geraspte Parmezaanse kaas.

14
14

Draai het vuur onder de braadslee hoog tot het begint te pruttelen. Zet de lasagne dan ca. 8 min. onder de grill tot er een goudbruine korst op zit.

combinatietip:

Lekker met een tomatensalade met vers basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.