La­sag­ne met room­saus

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 1.345 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
2 39

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 30 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de boter in een pan. Meng de bloem erdoor. Laat op laag vuur in 10 min. gaar worden. Doe de melk, room en het bouillontablet erbij en breng al roerend aan de kook. Voeg de tomaten en 2/3 van de kaas toe en draai het vuur uit.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de ui op laag vuur 25 min. Voeg na 12 min. de azijn toe. Verhit 5 el olie in een andere koekenpan en bak de pancetta op middelhoog vuur in 3 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak de knoflook 1 min. in het bakvet. Bak de bevroren boontjes 1 min. mee.
  3. Schep wat saus in de schaal en bedek met lasagnebladen. Schep er wat ui, saus en pancetta op en bedek met lasagnebladen. Schep er wat saus en tuinboontjes op. Herhaal tot alles op is. Eindig met saus, tuinboontjes en de rest van de kaas. Bak ca. 35 min. in de oven. Lekker met groentecrisps (chips, zak 100 g).
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1.345 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 102 g
  • vet 83 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.