Ca­ke

De geur van versgebakken cake. Wie is er niet verliefd op?

  • gebak
  • 12 personen
  • 335 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur oventijd
(191)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak De geur van versgebakken cake. Wie is er niet verliefd op? 12 personen
3 191

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cakevorm (30 cm)
  • satéprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de cakevorm in en bestuif met 1 el cakemeel.
  2. Doe de boter, suiker en het zout in een beslagkom en klop in 10 min. met een mixer tot een luchtige massa. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg een volgend ei toe als het vorige is opgenomen.
  3. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er met een mespunt uit. Zeef het cakemeel boven het beslag en spatel met het merg erdoor.
  4. Schep het beslag in de vorm en zet deze in het midden van de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 170 °C en bak de cake in ca. 1 uur goudbruin. Controleer na ca. 50 min. op gaarheid. Prik de satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.

variatietip:

Voeg 30 g cacao toe voor een chocoladecake.

video

Ca­ke bak­ken

Kookles - 03:42 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 155 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Cake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ca­ke

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 2 g boter
  • 250 g cakemeel

Vet de cakevorm in en bestuif met 1 el cakemeel.

3
  • 250 g boter
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 1 mespunt zout

Doe de boter, suiker en het zout in een beslagkom en klop in 10 min. met een mixer tot een luchtige massa.

4
  • 5 eieren

Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg een volgend ei toe als het vorige is opgenomen.

5
  • 1 vanillestokje

Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er met een mespunt uit.

6

Zeef de rest van het cakemeel boven het beslag en spatel met het merg erdoor.

7

Schep het beslag in de vorm en zet deze in het midden van de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 170 °C en bak de cake in ca. 1 uur goudbruin.

8

Controleer na ca. 50 min. op gaarheid. Prik de satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.

9

Bon appétit!

variatietip:

Voeg 30 g cacao toe voor een chocoladecake.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.