Eggs be­ne­dict

Doop de groene asperges in het gepocheerde ei. Heaven on earth!

(90)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Doop de groene asperges in het gepocheerde ei. Heaven on earth! 4 personen
3 90

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de houtige onderkant van de asperges en kook in water met zout in 3 min. beetgaar. Laat uitlekken. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur.
  2. Splits 1/3 van de eieren en meng de eidooiers met 1/5 van de azijn en de mosterd in de keukenmachine tot een gebonden en lichtgekleurde massa.
  3. Meng tijdens het mixen de boter er druppelsgewijs door tot een saus met de dikte van mayonaise. Voeg peper en zout toe.
  4. Breng in een pan een laag van 6 cm water aan de kook. Voeg de rest van de azijn toe. Breek 1 ei boven een kopje. Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat het ei in de draaikolk glijden. Pocheer 3 min. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de andere eieren.
  5. Rooster het brood en verdeel de zalm en asperges erover. Leg de eieren op de asperges en schep de saus erover. Bestrooi met peper.

Tip:

Je kunt ook groene asperges uit pot gebruiken (370 ml). Laat uitlekken en leg ze op het brood met zalm. Ook lekker als lunchgerecht.

video

Al­ler­han­de lo­ves eggs be­ne­dict

Allerhande loves - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 23 g
  • natrium 580 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Eggs benedict

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Eggs be­ne­dict

1
  • 150 g boter
  • 500 g groene asperges

Snijd de houtige onderkant van de asperges en kook in water met zout in 3 min. beetgaar. Laat uitlekken. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur.

2
  • 2 tl mosterd
  • 1 el azijn
  • 2 eieren

Splits de eieren en meng de eidooiers met azijn en de mosterd in de keukenmachine tot een gebonden en lichtgekleurde massa.

3

Meng tijdens het mixen de boter er druppelsgewijs door tot een saus met de dikte van mayonaise. Voeg peper en zout toe.

4
  • 1 ei
  • 4 el azijn

Breng in een pan een laag van 6 cm water aan de kook. Voeg de azijn toe. Breek het ei boven een kopje.

5

Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat het ei in de draaikolk glijden. Pocheer 3 min.

6
  • 3 eieren

Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de andere eieren.

7
  • 4 sneetjes boule beurre
  • 100 g gerookte Schotse zalmfilet

Rooster het brood en verdeel de zalm en asperges erover. Leg de eieren op de asperges en schep de saus erover. Bestrooi met peper. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.