Mar­mer­ca­ke

Prachtig op de schaal, nóg mooier als je 'm aansnijdt.

  • nagerecht
  • 12 personen
  • 405 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 u. 10 min. wachten
(81)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Prachtig op de schaal, nóg mooier als je 'm aansnijdt. 12 personen
3 81

Ingrediënten

Keukenspullen
  • tulbandvorm 2 liter
  • satéstokjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestuif de vorm met de cakemeel. Klop de boter, suiker en 1 mespunt zout 10 min. in een beslagkom tot een luchtige, witte massa. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Zeef het cakemeel erboven en spatel erdoor. Hak de chocolade grof.
  2. Breng een pan water tegen de kook aan. Hang er een kleinere pan of vuurvaste kom in, zonder dat het water de kom raakt. Smelt de chocolade erin (au bain-marie). Roer na 3 min. door. Schep 1/3 van het beslag in een kom en meng met de chocolade.
  3. Schep een laag wit beslag in de vorm, dan het chocoladebeslag en de rest van het witte beslag. Maak er met een satéprikker een zigzag­beweging door.
  4. Zet in het midden van de oven. Zet de oven op 170 °C en bak de cake in ca. 70 min. goudbruin. Controleer na 1 uur op gaarheid met de andere prikker. Laat afkoelen en bestrooi met de poedersuiker.
video

Mar­mer­ca­ke bak­ken

Kookles - 08:10 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Marmercake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mar­mer­ca­ke

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 250 g cakemeel
  • 250 g boter
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 5 eieren
  • 100 g pure chocolade 72%

Bestuif de vorm met de cakemeel. Klop de boter, suiker en 1 mespunt zout 10 min. in een beslagkom tot een luchtige, witte massa. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Zeef het cakemeel erboven en spatel erdoor. Hak de chocolade grof.

3
3

Breng een pan water tegen de kook aan. Hang er een kleinere pan of vuurvaste kom in, zonder dat het water de kom raakt. Smelt de chocolade erin (au bain-marie). Roer na 3 min. door. Schep 1/3 van het beslag in een kom en meng met de chocolade.

4
4

Schep een laag wit beslag in de vorm, dan het chocoladebeslag en de rest van het witte beslag. Maak er met een satéprikker een zigzag­beweging door.

5
5
  • 2 el poedersuiker

Zet in het midden van de oven. Zet de oven op 170 °C en bak de cake in ca. 70 min. goudbruin. Controleer na 1 uur op gaarheid met de andere prikker. Laat afkoelen en bestrooi met de poedersuiker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.