Lauw­war­me spits­kool­sa­la­de met kar­wij­zaad

(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 39

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spitskool schoonmaken, wassen en droogdeppen. Stronk verwijderen en kool in dunne reepjes snijden.
  2. In koekenpan spekreepjes knapperig uitbakken. Azijn en olie toevoegen en aan de kook brengen. Kool erdoor roeren en 1 à 2 min. al omscheppend meewarmen tot kool slinkt. Karwijzaad erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Laten afkoelen tot lauwwarm. Lekker bij gegrilde entrecote en gebakken aardappelen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.