Ro­mi­ge mos­terd­soep met gem­ber­reep­jes

Het is een pittige hoor, dit soepje. Kun jij 'm aan?

(165)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Het is een pittige hoor, dit soepje. Kun jij 'm aan? 4 personen
3 165

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel het sjalotje en snipper fijn. Verhit de boter in een pan en fruit de sjalot ca. 1 min. zachtjes. Roer de bloem door de boter. Voeg scheutje voor scheutje 250 ml water toe en blijf roeren tot een gladde, lichtgebonden saus ontstaat. Roer 400 ml water erdoor tot een licht gebonden soep ontstaat. Verkruimel de bouillontabletten erboven.
  2. Breng de soep aan de kook en laat ca. 5 min. zachtjes koken. Snijd intussen de gemberbolletjes in dunne plakjes en vervolgens in dunne reepjes. Roer in een kom de mosterd los met 3 eetlepels hete soep. Roer het mosterdmengsel, de room, gembersiroop en gemberreepjes door de soep. Breng op smaak met peper. Laat de soep niet meer koken.

combinatietip:

Serveer met bruin stokbrood en gezouten boter.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 965 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Romige mosterdsoep met gemberreepjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge mos­terd­soep met gem­ber­reep­jes

1
1
  • 1 sjalotje
  • 50 g boter
  • 50 g bloem

Pel het sjalotje en snipper fijn. Verhit de boter in een pan en fruit de sjalot ca. 1 min. zachtjes. Roer de bloem door de boter.

2
2
  • 250 ml water

Voeg scheutje voor scheutje het water toe en blijf roeren tot een gladde, lichtgebonden saus ontstaat.

3
3
  • 400 ml water
  • 1½ kippenbouillontablet

Roer het water erdoor tot een licht gebonden soep ontstaat. Verkruimel de bouillontabletten erboven.

4
4
  • 6 gemberbolletjes

Breng de soep aan de kook en laat ca. 5 min. zachtjes koken. Snijd intussen de gemberbolletjes in dunne plakjes en vervolgens in dunne reepjes.

5
5
  • 2 el Zaanse mosterd
  • ½ el Franse mosterd
  • 2 dl slankroom
  • 2 el gembersiroop

Roer in een kom de mosterd los met 3 eetlepels hete soep. Roer het mosterdmengsel, de room, gembersiroop en gemberreepjes door de soep.

6
6

Breng op smaak met peper. Laat de soep niet meer koken.

combinatietip:

Serveer met bruin stokbrood en gezouten boter.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.