Kalfs­oes­ters met mos­terd­saus

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 24

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In een hoge steelpan soorten mosterd, cognac en vleesfond op hoog vuur tot 1 dl inkoken. Laten afkoelen. 50 g boter in blokjes snijden en tot gebruik in koelkast bewaren. Kalfsoesters bestrooien met zout en peper. In pan rest van de boter verhitten. Kalfsoesters in 4 à 5 minuten om en om bruin bakken. Intussen vier borden voorverwarmen. Saus opnieuw aan de kook brengen. Van vuur af blokjes boter door saus kloppen. Kalfsoesters over voorverwarmde borden verdelen. Saus ernaast scheppen. Lekker met gegratineerde aardappeltjes en peultjes.

Tip:

In plaats van cognac of vieux kunt u ook Calvados gebruiken. De saus zal hiermee iets zachter van smaak worden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.