Souf­flé met whi­te stil­ton

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels hoofdgerecht 4 personen
3 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • souffléschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de souffléschaal in. Splits de eieren. Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  2. Verwijder de korst van de kaas en snijd de kaas in kleine blokjes. Verhit de boter in een pan en fruit de bosui ca. 1 min. zachtjes. Roer de bloem erdoor en roer de melk er scheutje voor scheutje door tot een gladde saus ontstaat. Roer de kaas erdoor tot deze begint te smelten. Haal van het vuur en roer de eidooiers erdoor. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Spatel de saus luchtig door het eiwit.
  3. Schep het soufflémengsel in de schaal en bak in het midden van oven in ca. 25 min. gaar. Zet de oven op een kiertje en bak de soufflé in ca. 10 min. goudbruin. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met gebakken aardappels en sperziebonen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Soufflé met white stilton

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Souf­flé met whi­te stil­ton

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 4 eieren
  • 3 bosuien

Vet de souffléschaal in. Splits de eieren. Snijd de bosuitjes in ringetjes.

3
3
  • 150 g white stilton met bosbessen (Feestfavoriet)
  • 25 g boter

Verwijder de korst van de kaas en snijd de kaas in kleine blokjes. Verhit de boter in een pan en fruit de bosui ca. 1 min. zachtjes.

4
4
  • 25 g bloem
  • 3 dl melk

Roer de bloem erdoor en roer de melk er scheutje voor scheutje door tot een gladde saus ontstaat. Roer de kaas erdoor tot deze begint te smelten.

5
5

Haal van het vuur en roer de eidooiers erdoor. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Spatel de saus luchtig door het eiwit.

6
6

Schep het soufflémengsel in de schaal en bak in het midden van oven in ca. 25 min. gaar.

7
7

Zet de oven op een kiertje en bak de soufflé in ca. 10 min. goudbruin. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met gebakken aardappels en sperziebonen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.