Ge­bak­ken oes­ter­zwam met no­ten­pa­té

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 4 personen
3 38

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In droge koekenpan plakjes spek in ca. 2 à 3 minuten bruin en krokant bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Plakjes spek in grove stukken breken. Tomaatjes wassen en halveren. Paté in 4 blokjes snijden. Oesterzwam-men met keukenpapier schoonvegen en steeltjes verwijderen.
  2. Grillpan (of koekenpan met anti-aanbaklaag) goed voorverwarmen. Oesterzwammen aan beide kanten bestrijken met olie en op grillpan in ca.2 minuten mooi bruin roosteren (of in koekenpan op hoog vuur mooi bruin bakken, halverwege keren). Oesterzwammen op vier bordjes leggen. Bestrooien met zout en peper. Stukjes paté erop leggen en hierover stukjes spek verdelen. Garneren met partjes tomaat en basilicum.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 9 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.