Cham­pig­non­soep

Een klassieke soep waar je af en toe gewoon écht zin in kunt hebben.

(153)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans voorgerecht Een klassieke soep waar je af en toe gewoon écht zin in kunt hebben. 4 personen
3 153

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in dunne plakjes. Snipper de ui. Verhit boter in een (soep)pan. Bak de ui ca. 2 min. zachtjes. Voeg de knoflook toe. Voeg de champignons en het takje tijm toe en bak ca. 4 min. Schep regelmatig om. Voeg de cognac, het bouillontablet en water toe. Breng de soep aan de kook en laat 3 min. koken. Verwijder de tijm en breng op smaak met de truffelolie, peper en eventueel zout.

bewaartip:

U kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm op de dag zelf langzaam op laag vuur. U kunt de soep in een afgesloten bak invriezen.

kookstaptip:

Roer voor een romig effect 100 ml slagroom door de soep.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 105 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 545 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Champignonsoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cham­pig­non­soep

1
1
  • 400 g champignons
  • 1 kleine ui
  • 25 g boter

Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in dunne plakjes. Snipper de ui. Verhit boter in een (soep)pan. Bak de ui ca. 2 min. zachtjes.

2
2
  • 1 takje verse tijm

Voeg de knoflook toe. Voeg de champignons en het takje tijm toe en bak ca. 4 min. Schep regelmatig om.

3
3
  • 1 el cognac
  • 1½ kippenbouillontablet
  • 750 ml water

Voeg de cognac, het bouillontablet en water toe. Breng de soep aan de kook en laat 3 min. koken.

4
4
  • 1 el olijfolie met witte truffelaroma

Verwijder de tijm en breng op smaak met de truffelolie, peper en eventueel zout.

bewaartip:

U kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm op de dag zelf langzaam op laag vuur. U kunt de soep in een afgesloten bak invriezen.

kookstaptip:

Roer voor een romig effect 100 ml slagroom door de soep.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.