Ba­sis­re­cept voor ge­kook­te mos­se­len

(133)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 2 personen
3 133

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de mosselen grondig in een bak met koud stromend water. Verwijder de kapotte schelpen. Snijd de ui in ringen en de wortel in plakken. Snijd de bleekselderij in grove stukken.
  2. Zet de mosselen met de groenten, peterselie, laurier en wijn in een grote pan op. Kook de mosselen afgedekt in 5-8 min. op hoog vuur gaar tot alle schelpen open zijn. Schud de pan af en toe goed om. Verwijder de ongeopende schelpen. Serveer de mosselen uit de pan.

combinatietip:

Lekker met warm stokbrood of Vlaamse frites.

combinatietip:

Lekker met verschillende soorten dipsausjes, zoals verse peterselie-knoflookdipsaus en paprika-uidipsaus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Basisrecept voor gekookte mosselen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­sis­re­cept voor ge­kook­te mos­se­len

1
1
  • 2 kg verse mosselen

Was de mosselen grondig in een bak met koud stromend water. Verwijder de kapotte schelpen.

2
2
  • 1 ui
  • 1 grote wortel
  • 2 stengels bleekselderij

Snijd de ui in ringen en de wortel in plakken. Snijd de bleekselderij in grove stukken.

3
3
  • 3 takjes peterselie
  • 1 laurierblaadje
  • 250 ml droge witte wijn

Zet de mosselen met de groenten, peterselie, laurier en wijn in een grote pan op.

4
4

Kook de mosselen afgedekt in 5-8 min. op hoog vuur gaar tot alle schelpen open zijn.

5
5

Schud de pan af en toe goed om. Verwijder de ongeopende schelpen. Serveer de mosselen uit de pan.

combinatietip:

Lekker met warm stokbrood of Vlaamse frites.

combinatietip:

Lekker met verschillende soorten dipsausjes, zoals verse peterselie-knoflookdipsaus en paprika-uidipsaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.