Ge­gra­ti­neer­de mos­se­len met saf­fraan en bies­look

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
4 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • kleine lage overschaaltjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Mosselen grondig wassen in bak met koud stromend water. Kapotte schelpen verwijderen. Mosselen in grote pan leggen en witte wijn toevoegen. Mosselen afgedekt in 5 à 8 minuten op hoog vuur gaar koken tot alle schelpen open zijn. Pan af en toe goed omschudden. Mosselen uit pan nemen, ongeopende schelpen verwijderen en mosselvocht bewaren. Mosselen iets laten afkoelen, uit schelpen halen en over vier ovenschaaltjes verdelen. Mosselen tot bereiding op koele plek zetten. Saffraandraadjes heel even in droge koekenpan verhitten tot ze warm aanvoelen, niet laten aanbranden. In steelpan saffraandraadjes met 2 eetlepels mosselvocht op laag vuur tot kookpunt verhitten. Crème fraîche erdoor mengen en saus zachtjes tot ca. 2/3 inkoken. Saffraansaus op smaak brengen met cayennepeper, citroensap, mosterd en zout. Enkele sprietjes bieslook achterhouden voor garnering, rest van bieslook boven saus fijn- knippen en erdoor mengen. Saffraansaus tot bereiding afgedekt op koele plek zetten.
  2. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Saffraansaus over schaaltjes met mosselen verdelen. Schaaltjes ca. 10 cm onder hete grill in ca. 5 minuten goudbruin laten worden. Schaaltjes onder grill vandaan halen en garneren met sprietjes bieslook. Lekker met landbrood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.