Mexi­caan­se wit­te-ui­en­soep

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans voorgerecht 4 personen
3 52

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Uien pellen en in ringen snijden. Pepers wassen, in lengte halveren, zaadjes verwijderen en in dunne reepjes snijden. Tomaten wassen, in vieren snijden, van pitjes ontdoen en vruchtvlees in blokjes snijden. In soeppan boter verhitten en hierin uienringen, gemalen koriander, komijn en tijm ca. 5 minuten zachtjes fruiten tot ui licht bruin kleurt. Bouillonblokjes oplossen in 1 liter heet water. Uienringen afblussen met bouillon en aan de kook brengen. Peperreepjes en tomatenblokjes aan bouillon toevoegen en soep ca. 10 minuten afgedekt zachtjes laten koken.Grill voorverwarmen op hoogste stand. Soep over 4 diepe borden verdelen en bestrooien met 1/3van tortillachips en cheddar. Borden soep kort onder grill plaatsen tot kaas gesmolten is. Garneren met verse koriander. Rest van tortillachips apart erbij serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.