Hoi­sin­kip en rijst

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 680 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(134)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 134

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak een marinade van 2 el olie, de knoflook, suiker, ketchup, 3 el sojasaus, peper en zout. Halveer de limoen. Pers 1 helft uit. Doe het sap bij de marinade. Verwijder het vel van de kippenpoten. Bestrijk met de marinade. Leg in de ingevette ovenschaal en laat 15 min. afgedekt staan. Bak ca. 35 min. in het midden van de oven.
  2. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de spinazie in delen tot deze geslonken is. Schep de rest van de sojasaus en het sesamzaad erdoor. Serveer de kip met de rijst en spinazie. Garneer met de andere limoenhelft in parten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.