Noe­del­sa­la­de met kom­kom­mer

Heerlijk Aziatisch met een boel smaakverrassingen.

(108)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Heerlijk Aziatisch met een boel smaakverrassingen. 4 personen
3 108

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en rasp de gember. Snijd de bosui in ringetjes, pers de citroen uit en hak de pinda’s grof. Meng de gember met het citroensap, de pindakaas, sojasaus en water tot een gladde dressing. Breng een pan water met wat zout tegen de kook aan. Laat hierin de hele kipfilets in 20 min. gaar worden (pocheren).
  2. Kook ondertussen de mie 8 min. in water. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water. Kook ondertussen de peultjes in 3 min. beetgaar. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water.
  3. Meng de dressing door de mie en breng op smaak met peper en zout. Snijd de ongeschilde komkommer in plakken en snijd die in reepjes van een ½ cm. Snijd de blaadjes van de koriander grof. Snijd de kipfilets in plakjes. Meng de kip, komkommer, bosui en koriander door de mie. Bestrooi met de pinda's.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 305 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Noedelsalade met komkommer

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­del­sa­la­de met kom­kom­mer

1
  • 2 cm verse gember
  • 1 zakje bosui
  • 1 citroen
  • 3 el ongezouten pinda's

Schil en rasp de gember. Snijd de bosui in ringetjes, pers de citroen uit en hak de pinda’s grof.

2
  • 2 el pindakaas
  • 1 el sojasaus
  • 4 el kraanwater

Meng de gember met het citroensap, de pindakaas, sojasaus en water tot een gladde dressing.

3
  • 300 g kipfilet

Breng een pan water met wat zout tegen de kook aan. Laat hierin de hele kipfilets in 20 min. gaar worden (pocheren).

4
  • 250 g mienestjes

Kook ondertussen de mie 8 min. in water met wat zout. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water.

5
  • 200 g peultjes

Kook ondertussen de peultjes in 3 min. beetgaar. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water.

6

Meng de dressing door de mie en breng op smaak met peper en zout.

7
  • 1 komkommer
  • 15 g koriander

Snijd de komkommer in plakken en snijd in reepjes van een ½ cm. Snijd de koriander grof.

8

Snijd de kipfilets in plakjes.

9

Meng de peultjes, komkommer, bosui, kip en koriander door de mie. Bestrooi met de pinda's. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.