Cho­co­la­de-avo­ca­dos­moot­hie

(75)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch nagerecht 4 personen
3 75

Ingrediënten

Keukenspullen
  • blender, 4 borrelglazen, uit de vriezer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng 3 el water aan de kook en neem de pan van het vuur. Breek de chocolade in stukjes en doe die in het hete water. Laat de chocolade in 3 min. smelten en roer tot een gladde saus.
  2. Haal de borrelglazen uit de vriezer. Laat de chocoladesaus met een lepel in een dun straaltje in elk glas lopen, terwijl u het glas beweegt. Zo krijgt u een 'chocoladeweb' in elk glas.
  3. Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil in de blender. Voeg het limoensap, de suiker en 50 ml koud water toe en meng in de blender in 1 min. tot een gladde smoothie. Schenk in de glaasjes en serveer.
video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.