Ge­hak­to­me­let in knap­pe­rig jas­je

(109)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch bijgerecht 4 personen
3 109

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de bloem met wat zout in een kom en maak een kuiltje in het midden. Breek 1 ei erin, voeg 100 ml water toe en kneed tot soepel deeg.
  2. Verhit 1 el olie in een wok met antiaanbaklaag en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook, koriander en komijn toe en fruit nog 2 min. Zet het vuur hoog en roerbak het gehakt in 5 min. gaar. Bak de kool en bosui 3 min. mee. Breng op smaak met sambal, peper en zout.
  3. Klop de rest van de eieren los met 2 el water en schenk over het gehakt-groentemengsel. Bak op middelhoog vuur in 8 min. tot een dikke omelet. Keer halverwege met behulp van een bord.
  4. Rol het deeg met de deegroller uit tot een dunne lap en leg de omelet erop. Vouw het deeg eromheen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de omelet op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin. Begin met de vouw naar onderen en keer halverwege.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 850 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 52 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.