Ei in pit­ti­ge saus

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 320 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(73)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch bijgerecht 4 personen
3 73

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken en pel ze. Verhit de olie in een wok en frituur de eieren in 4 min. rondom bruin.
  2. Schep de eieren uit de wok, schenk de olie eruit maar laat 2 el olie in de pan zitten. Fruit hierin de ui en knoflook 3 min. Voeg de sambal, tomatenpuree, tomatenblokjes, suiker en 100 ml water toe en breng aan de kook. Leg de eieren in de saus en stoof 20 min. op laag vuur. Neem de eieren met een lepel uit de saus en halveer ze.
  3. Verdeel de saus over 6 kommetjes, leg de eieren erin en bestrooi met de seroendeng.

Tip:

Seroendeng smaakt ook lekker in een Indische gehaktschotel. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande.

video

Seroen­deng ma­ken

Instructievideo - 00:47 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.