Vis­pak­ket­jes

(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch bijgerecht 4 personen
3 64

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, keukenmachine, stoommandje

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pureer de sjalotten, knoflook, rode peper, gember, kurkuma en sambal in de keukenmachine tot een boemboe. Verhit de olie in een wok en roerbak de boemboe 3 min. Laat iets afkoelen in een kom.
  2. Voeg de vis, het ei en zout naar smaak toe. Knip 4 stukken bakpapier van 30 x 30 cm. Leg in het midden van elk stuk papier 1/4 van het mengsel. Verdeel de kokosmelk erover en vouw elk pakketje goed dicht (en papillotte).
  3. Breng een bodem water aan de kook in een pan waar de stoommand in of de zeef op past. Leg de pakketjes in de mand of zeef en stoom ze met de (pannen)deksel erop in 10 min. gaar. Lekker met koriander.
video

En pa­pil­lot­te

Instructievideo - 00:42 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.