Na­si goreng

Heb je nog een restje rijst van gisteren? Maak er nasi goreng mee. Lekker met veel verse groente en een omelet.

(173)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht Heb je nog een restje rijst van gisteren? Maak er nasi goreng mee. Lekker met veel verse groente en een omelet. 4 personen
2 173

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de speklapjes in reepjes en bestrooi met peper en zout. Verhit 1/3 van de olie in een wok en bak het spek in 10 min. gaar en knapperig. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan met anti aanbaklaag en bak de bevroren soepgroenten 2 min.
  2. Klop de eieren los met peper en zout. Schenk bij de groenten. Bak de omelet 5 min. Keer na 3 min. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper uit het pakket en snijd de peper zeer fijn. Voeg toe aan het spek en bak even mee.
  3. Voeg de rest van de groenten uit het pakket toe en roerbak 2 min. Schep de rijst erdoor. Breng op smaak met de ketjap. Serveer met de omelet.

variatietip:

Vervang de speklapjes eens door 1 in plakjes gesneden rookworst. Voeg toe na het bakken van de nasi-bamigroenten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 810 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.010 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Nasi goreng

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Na­si goreng

1
1
  • 300 g witte rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 4 speklapjes
  • 1 el zonnebloemolie

Snijd de speklapjes in reepjes en bestrooi met peper en zout. Verhit de olie in een wok en bak het spek in 10 min. gaar en knapperig.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie
  • 150 g fijne soepgroenten

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan met anti aanbaklaag en bak de bevroren soepgroenten 2 min.

4
4
  • 4 eieren

Klop de eieren los met peper en zout. Schenk bij de groenten. Bak de omelet 5 min. Keer na 3 min.

5
5
  • 450 g nasi-bamipakket

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper uit het pakket en snijd de peper zeer fijn. Voeg toe aan het spek en bak even mee.

6
6
  • 4 el ketjap manis

Voeg de rest van de groenten uit het pakket toe en roerbak 2 min. Schep de rijst erdoor. Breng op smaak met de ketjap. Serveer met de omelet.

variatietip:

Vervang de speklapjes eens door 1 in plakjes gesneden rookworst. Voeg toe na het bakken van de nasi-bamigroenten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.