Run­der-snij­bo­nen-roer­bak

(221)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 221

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de snijbonen in stukjes. Breng een pan water aan de kook en kook de bonen 3 min. (blancheren). Laat uitlekken. Meng de sojasaus door het vlees. Verhit ⅔ van de olie in een wok en bak het vlees op hoog vuur 2 min. Schep uit de wok.
  2. Snijd de bosui in ringetjes. Doe de rest van de olie in de wok en bak de snijbonen en bosui 2 min. Voeg het vlees weer toe, laat de mais uitlekken en schep er door. Breng op smaak met de ketjap. Serveer met de rijst.

variatietip:

Japanse sojasaus smaakt ook heerlijk bij sushi.

video

Blan­che­ren

Instructievideo - 01:00 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Runder-snijbonen-roerbak

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Run­der-snij­bo­nen-roer­bak

1
1
  • 300 g witte rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 400 g snijbonen

Snijd de snijbonen in stukjes. Breng een pan water aan de kook en kook de bonen 3 min. (blancheren). Laat uitlekken.

3
3
  • 2 el Japanse sojasaus
  • 350 g runderreepjes
  • 2 el zonnebloemolie

Meng de sojasaus door het vlees. Verhit de olie in een wok en bak het vlees op hoog vuur 2 min. Schep uit de wok.

4
4
  • 3 bosuien
  • 1 el zonnebloemolie

Snijd de bosui in ringetjes. Doe de olie in de wok en bak de snijbonen en bosui 2 min.

5
5
  • 400 g maiskorrels
  • 2 el ketjap manis

Voeg het vlees weer toe, laat de mais uitlekken en schep er door. Breng op smaak met de ketjap. Serveer met de rijst.

variatietip:

Japanse sojasaus smaakt ook heerlijk bij sushi.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.