Pen­ne al­la ve­ge­ta­ri­a­na

(87)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 87

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de kruiden, peen en bleekselderij toe en bak 5 min. mee. Doe de tomatenblokjes erbij en breng aan de kook. Laat op laag vuur met de deksel op de pan 10 min. koken. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, maar trek 1 min. van de kooktijd af. Giet de pasta af en schep door de saus. Bak 1 min. mee. Lekker met geraspte Grana Padano (kaas).

Tip:

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Bak 10 min. in de hapjespan, schep regelmatig om.

Tip:

U kunt het gerecht extra pit geven door er chilipeper (molen 26 g) over te malen.

serveertip:

Lekker met geraspte Grana Padano (kaas).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Penne alla vegetariana

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne al­la ve­ge­ta­ri­a­na

1
1
  • 2 uien
  • 1 knoflook
  • 4 el olijfolie

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min.

2
2
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 250 g winterpeen
  • 3 bleekselderij

Snijd de winterpeen en de bleekselderij in plakjes. Voeg de kruiden, peen en bleekselderij toe en bak 5 min. mee.

3
3
  • 400 g tomatenblokjes

Doe de tomatenblokjes erbij en breng aan de kook. Laat op laag vuur met de deksel op de pan 10 min. koken. Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 300 g volkoren penne

Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, maar trek 1 min. van de kooktijd af.

5
5

Giet de pasta af en schep door de saus. Bak 1 min. mee. Verdeel vervolgens over de borden.

serveertip:

Lekker met geraspte Grana Padano (kaas).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.