Ko­kos­rijst met man­go

Aziatisch toetje met een crunchy topping.

(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais nagerecht Aziatisch toetje met een crunchy topping. 4 personen
3 50

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • timbaaltje (∅ 7 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de rijst in een zeef onder de koude kraan. Wrijf de korrels tussen je vingers tot het water helder is. Doe de rijst in een pan met 300 ml kokosmelk, 100 ml water, 2 el suiker en 1 tl zout. Breng aan de kook, schep om en dek af. Kook 15 min. op laag vuur. Laat van het vuur nog 15 min. afgedekt staan.
  2. Kook ondertussen de rest van de kokosmelk met de rest van de suiker tot de helft in. Schil de mango's en snijd het vruchtvlees aan weerszijden van de pit en snijd de helften in de breedte in dunne plakjes. Laat de plakjes tegen elkaar liggen en vorm een waaier. Leg met behulp van een mes op 4 borden een waaier.
  3. Vul het timbaaltje met kokosrijst en keer om naast de mango. Herhaal met de andere borden. Verdeel de kokossaus erover. Snijd de blaadjes van de munt in reepjes en hak de pinda's grof. Bestrooi de kokosrijst met de munt en pinda's.
video

Man­go snij­den

Instructievideo - 01:02 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 100 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kokosrijst met mango

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ko­kos­rijst met man­go

1
1
  • 300 g sushirijst

Spoel de rijst in een zeef onder de koude kraan. Wrijf de korrels tussen je vingers tot het water helder is.

2
2
  • 300 ml kokosmelk
  • 100 ml kraanwater
  • 2 el suiker

Doe de rijst in een pan met de kokosmelk, het water, de suiker en 1 tl zout. Breng aan de kook, schep om en dek af.

3
3

Kook 15 min. op laag vuur. Laat van het vuur nog 15 min. afgedekt staan.

4
4
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 el suiker

Kook ondertussen de rest van de kokosmelk met de rest van de suiker tot de helft in.

5
5
  • 2 mango's

Schil de mango's en snijd het vruchtvlees aan weerszijden van de pit en snijd de helften in de breedte in dunne plakjes.

6
6

Laat de plakjes tegen elkaar liggen en vorm een waaier. Leg met behulp van een mes op 4 borden een waaier.

7
7

Vul het timbaaltje met kokosrijst en keer om naast de mango. Herhaal met de andere borden. Verdeel de kokossaus erover.

8
8
  • 8 g munt
  • 2 el ongezouten pinda's

Snijd de blaadjes van de munt in reepjes en hak de pinda's grof. Bestrooi de kokosrijst met de munt en pinda's.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.