Bul­go­gi

Deze biefstukken verdienen extra aandacht. Van deze pittige marinade worden ze super mals!

(170)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Deze biefstukken verdienen extra aandacht. Van deze pittige marinade worden ze super mals! 4 personen
4 170

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het steeltje van de rode peper. Snijd de peper in ringetjes en de ui in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Meng de peper, ui, knoflook, ketjap, sojasaus en sesamolie en laat 1 uur staan. Leg de biefstukken 1 uur afgedekt in de vriezer. Snijd het vlees in zo dun mogelijke plakjes en marineer 1 uur op kamertemperatuur in 2/3 van de marinade. Schil de gember en snijd fijn. Kook de rijst met de gember volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Haal de blaadjes van de kropsla los en snijd de bosui in schuine ringetjes.
  2. Verhit de zonnebloemolie in een wok en roerbak 1/3 van het vlees 2 min. Leg op een schaal en herhaal 2 keer met de rest van het vlees. Schenk de rest van de marinade over het vlees. Serveer de sla, bosui, het sesamzaad en de rijst apart.

serveertip:

Eet de Koreaanse bulgogi heel authentiek uit de hand. Schep aan tafel wat vlees, bosui en sesamzaad in een slablad, rol op en eet uit de hand. Lekker!

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.280 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Bulgogi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bul­go­gi

1
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook

Snijd het steeltje van de rode peper. Snijd de peper in ringetjes en de ui in halve ringen. Snijd de knoflook fijn.

2
  • 50 ml ketjap manis
  • 30 ml Japanse sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 schalen premium biefstukken

Meng de peper, ui, knoflook, ketjap, sojasaus en sesamolie en laat 1 uur staan. Leg de biefstukken 1 uur afgedekt in de vriezer.

3

Snijd het vlees in zo dun mogelijke plakjes en marineer 1 uur op kamertemperatuur in 2/3 van de marinade.

4
  • 3 cm gember
  • 300 g pandanrijst

Schil de gember en snijd fijn. Kook de rijst met de gember volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
  • 2 el sesamzaad

Rooster ondertussen het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin.

6
  • 1 kropsla
  • 3 bosuitjes

Haal de blaadjes van de kropsla los en snijd de bosui in schuine ringetjes.

7
  • 3 el zonnebloemolie

Verhit de zonnebloemolie in een wok en roerbak 1/3 van het vlees 2 min. Leg op een schaal en herhaal 2 keer met de rest van het vlees.

8

Schenk de rest van de marinade over het vlees. Serveer de sla, bosui, het sesamzaad en de rijst apart. Bon appétit!

Tip: Eet de Koreaanse bulgogi heel authentiek uit de hand. Schep aan tafel wat vlees, bosui en sesamzaad in een slablad, rol op en eet uit de hand. Lekker!

serveertip:

Eet de Koreaanse bulgogi heel authentiek uit de hand. Schep aan tafel wat vlees, bosui en sesamzaad in een slablad, rol op en eet uit de hand. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.