Kro­kan­te vis met ge­le en ro­de friet

Ontbijtgranen op je vis? Ja joh, daar krijg je het lekkerste korstje van.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 625 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Ontbijtgranen op je vis? Ja joh, daar krijg je het lekkerste korstje van. 4 personen
3 35

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier (30 x 30 cm)
  • staafmixer of keukenmachine
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen in plakken en de plakken in frieten. Verdeel ze over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 2 el olie. Bestrooi met de kurkuma en zout naar smaak. Schil de knolselderij en snijd in plakken. Snijd de plakken in frieten. Snijd de paprika in repen. Verdeel de knolselderij-frieten en paprika over de rest van de bakplaat, besprenkel met 2 el olie en bestrooi met het paprikapoeder. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  2. Maal de All bran flakes met de staafmixer tot grove kruimels of rol eroverheen met een deegroller. Schep de kruimels op een bord. Snijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken, dep droog met keukenpapier en bestrooi naar smaak met peper en zout. Klop het ei los. Verhit 4 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Haal de vis eerst door het ei en daarna door de All bran flakes. Bak de vis in 6 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Verdeel de vis over de borden en serveer met de friet.

variatietip:

In plaats van All bran flakes kunt u ook gewone cornflakes gebruiken.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Krokante vis met gele en rode friet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kro­kan­te vis met ge­le en ro­de friet

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 2 el olijfolie

Snijd de aardappelen in plakken en de plakken in frieten. Verdeel ze over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie.

3
3
  • 1 el kurkuma

Bestrooi met de kurkuma en zout naar smaak.

4
4
  • 1 knolselderij
  • 1 rode paprika

Schil de knolselderij en snijd in plakken. Snijd de plakken in frieten. Snijd de paprika in repen.

Knolselderij snijden

Instructievideo

00:44 min.

5
5
  • 2 el olijfolie
  • 2 el paprikapoeder

Verdeel de knolselderij-frieten en paprika over de rest van de bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met het paprikapoeder.

6
6

Bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

7
7
  • 5 el flakes all bran

Maal de All bran flakes met de staafmixer tot grove kruimels of rol eroverheen met een deegroller. Schep de kruimels op een bord.

8
8
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 1 ei

Snijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken, dep droog met keukenpapier en bestrooi naar smaak met peper en zout. Klop het ei los.

9
9
  • 4 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Haal de vis eerst door het ei en daarna door de All bran flakes.

10
10

Bak de vis in 6 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Verdeel de vis over de borden en serveer met de friet.

variatietip:

In plaats van All bran flakes kunt u ook gewone cornflakes gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.