Ri­sot­to met ham en cham­pig­nons

Zachte en smeuïge risotto met aardse kastanjechampignons en rauwe ham.

(429)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Zachte en smeuïge risotto met aardse kastanjechampignons en rauwe ham. 4 personen
3 429

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de courgette in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten met een mes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Rasp de kaas. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de helft van de boter in een pan. Fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de rijst toe en bak nog 3 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen door de rijst. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is (20 min.). Voeg na 10 min. de courgette en de champignons toe.
  3. Zet, als de rijst gaar is, het vuur uit en voeg 2/3 van de kaas en de rest van de boter toe. Laat met de deksel op de pan 3 min. staan tot de kaas en de boter gesmolten zijn. Snijd de ham in reepjes en schep door de rijst. Strooi bij het serveren de rest van de kaas erover.
video

Ri­sot­to ma­ken

Kookles - 04:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.850 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Risotto met ham en champignons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met ham en cham­pig­nons

1
1
  • 1 courgette

Snijd de courgette in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten met een mes en snijd het vruchtvlees in blokjes.

2
2
  • 250 g kastanjechampignons
  • 100 g Parmezaanse kaas

Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Rasp de kaas.

3
3
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 25 g boter

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een pan. Fruit de ui en knoflook 3 min.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 300 g risottorijst

Voeg de rijst toe en bak nog 3 min. tot de korrels glazig zijn.

5
5
  • 800 ml bospaddenstoelenbouillon

Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen door de rijst. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is (20 min.).

6
6

Voeg na 10 min. de courgette en de champignons toe.

7
7
  • 25 g boter

Zet, als de rijst gaar is, het vuur uit en voeg de boter en ⅔ van de kaas toe.

8
8
  • 100 g rauwe ham

Laat met de deksel op de pan 3 min. staan tot de kaas en de boter gesmolten zijn. Snijd de ham in reepjes en schep door de rijst.

9
9

Strooi bij het serveren de rest van de kaas erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.