In­di­a­se vis­cur­ry met pom­poen

(141)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht 4 personen
3 141

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Snijd de koolvisfilet in blokjes en doe in een schaal. Rasp de groene schil van de limoen erboven en pers de vrucht uit. Sprenkel het sap over de vis.
  2. Verhit de olie in een wok en bak de ui in 5 min. goudbruin. Voeg de currypasta toe en bak nog 1 min. mee. Roer de kokosmelk erdoor. Voeg de pompoenblokjes en vis toe en laat 15 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de rijst en de viscurry over 4 diepe borden of kommen. Lekker met verse koriander.

variatietip:

Maak deze curry met oranje pompoen of met de Japanse kabocha pompoen.

serveertip:

Lekker met verse koriander.

video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Indiase viscurry met pompoen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se vis­cur­ry met pom­poen

1
1
  • 1 pompoen

Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

2
2
  • 400 g koolvisfilets
  • 1 limoen

Snijd de koolvisfilet in blokjes en doe in een schaal. Rasp de groene schil van de limoen erboven en pers de vrucht uit. Sprenkel het sap over de vis.

3
3
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 uien
  • 3 el milde currypasta
  • 400 ml kokosmelk

Snipper de ui. Verhit de olie in een wok en bak de ui in 5 min. goudbruin. Voeg de currypasta toe en bak nog 1 min. mee. Roer de kokosmelk erdoor.

4
4

Voeg de pompoenblokjes en vis toe en laat 15 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 300 g basmatirijst

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6

Verdeel de rijst en de viscurry over 4 diepe borden of kommen.

variatietip:

Maak deze curry met oranje pompoen of met de Japanse kabocha pompoen.

serveertip:

Lekker met verse koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.