Rund­vlees­cur­ry mas­sa­man

Deze zoete Thaise curry kan íédereen maken.

(129)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Deze zoete Thaise curry kan íédereen maken. 4 personen
3 129

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de aardappelen, snijd in blokjes van 1 1/2 cm en kook in 10 min. beetgaar.
  2. Snijd intussen de biefstuk in blokjes van 1.5 cm. Verhit 2/3 van de rijstolie in een wok en roerbak het vlees in 2 min. rondom bruin. Neem uit de wok.
  3. Snipper de sjalotjes. Snijd de knoflook fijn. Snijd en rasp de gember. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de gember, sjalot en knoflook 1 min. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 2 min.
  4. Voeg de aardappel, biefstuk, kokosmelk en het kaneelstokje toe en breng aan de kook. Breng op smaak met de vissaus en suiker. Serveer met de rijst. Lekker met geroerbakte paksoi en cashewnoten.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Rundvleescurry massaman

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rund­vlees­cur­ry mas­sa­man

1
1
  • 250 g pandanrijst
  • 2 aardappelen

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de aardappelen, snijd in blokjes van 1 1/2 cm en kook in 10 min. beetgaar.

2
2
  • 300 g biefstukken
  • 2 el rijstolie

Snijd intussen de biefstuk in blokjes van 1.5 cm. Verhit de rijstolie in een wok en roerbak het vlees in 2 min. rondom bruin. Neem uit de wok.

3
3
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 1 el rijstolie
  • 70 g massaman curry paste

Snipper de sjalotjes. Snijd de knoflook fijn. Snijd en rasp de gember. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de gember, sjalot en knoflook 1 min. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 2 min.

4
4
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 kaneelstokje
  • 2 el vissaus
  • 1 el suiker

Voeg de aardappel, biefstuk, kokosmelk en het kaneelstokje toe en breng aan de kook. Breng op smaak met de vissaus en suiker. Serveer met de rijst. Lekker met geroerbakte paksoi en cashewnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.